09 - 08 - 2011 - Forse groei van de ‘suvelfabryk’
Friesland Campina bouwt in Workum momenteel een nieuwe kaasproductiehal voor rechthoekige kazen met een capaciteit van 50.000 ton kaas. Deze rechthoekige kazen zijn vooral bedoeld voor de industriële verwerking van kaas. Ook gaat deze kaas naar pizzeria’s en dergelijke en is het product bestemd voor bijvoorbeeld voorverpakte kaas (met rechthoekige plakjes) in supermarkten. Verder wordt er in Workum een nieuw pekellokaal gebouwd (in een pekelbad - zout water - krijgt de kaas haar stevigheid, smaak en structuur en het bad is ook belangrijk voor de houdbaarheid). Daarnaast wordt er nog een nieuwe koelcel gebouwd voor de opslag van de kaas. Momenteel is de capaciteit 65.000 ton kaas per jaar. Daar komt 50.000 ton bij en het totaal wordt dus 115.000 ton. Het aantal medewerkers in vaste dienst bedraagt momenteel 117. Daar komen 20 bij. In totaal wordt dat dus 137. De verbouwing moet in oktober 2012 zijn afgerond, zo vertelt voorlichter Rob van Dongen.
Bron: Workumer Krant Friso
klik op foto voor meer foto's van Henk
<< Terug
|