08 - 05 - 2021 - Prachtig eerste jaar Versmarkt

Ineke Mulder-Grasman
Het is vrijdagochtend 8 mei 2020, drie ondernemers uit Workum en hun medewerkers staan klaar om de deuren van hun nieuwe winkel Versmarkt de 3 Ambachten te openen. Hiermee gaat de lang gekoesterde wens van Thijs van der Meer, van Keurslagerij Van der Meer, in vervulling. Met het openen van de deur is de 'opening' een feit. Vanwege corona, die net haar intrede heeft gedaan en waarvan wij toen niet wisten dat zij beschikte over een enorme macht, was een spectaculaire opening niet mogelijk. Dit deed echter niets af aan wat er was neergezet.
In de voormalige Gereformeerde Lagere School in de Begine, later dienstdoende als muziekschool en bibliotheek, was een winkel neergezet om met recht 'u' tegen te zeggen. Slager Thijs van der Meer, van de gelijknamige slagerij aan de Merk in Workum, had een plan, werkte het op papier in de uiterste precisie uit, ruimde met een flink portie geduld obstakels uit de weg en kreeg de ambachtslieden van Bakkerij Van der Werf, een begrip in Workum, en de Biologische Kaasmakerij de Nylander eveneens uit Workum (It Heidenskip) enthousiast om samen met hem Versmarkt de 3 Ambachten, puur gericht op (h)eerlijke ambachtelijk bereide producten, te vormen.
En met succes, zoals wij nu, een jaar later, mogen optekenen. De drie ondernemers zijn trots op wat zij een jaar geleden hebben neergezet. Gedrieën, Keurslagerij Thijs van der Meer, Bakkerij Van der Werf en Biologische Kaasmakerij de Nylander, zijn zij het over één ding eens, de samenwerking tussen de drie ondernemers en de personeelsleden is prima, grandioos, overweldigend, boven verwachting en super tof!
Thijs en Janke van der Meer: "Terugkijkend op het eerste jaar kunnen wij alleen maar tevreden zijn en zelfs meer dan dat. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het concept dat uitgedacht is, is in al zijn facetten uitgekomen, het past als een goed zittende jas. Wij zijn supertrots en hadden ons 1-jarig bestaan graag met onze klanten willen delen door middel van proeverijen van ambachtelijke producten waarop wij als ondernemers trots zijn. Helaas is dit, vanwege corona, niet mogelijk, maar... als het weer kan willen wij zeker onze 'gasten' laten genieten van onze, met passie gemaakte, producten."
Otto-Jan Bokma: "Ook wij kunnen niet anders zeggen dan dat het boven verwachting goed is gegaan. Eigenlijk is het ook niet te vergelijken, van een kaaswinkeltje aan huis tot een 'volledige' winkel, waar wij niet alleen onze eigen gemaakte biologische kaas, gemaakt van rauwe melk, verkopen, maar ook tal van speciale kazen, nootjes, ambachtelijke (biologische) wijnen en bieren. Aan ons bierassortiment hopen wij binnenkort ons 'eigen' bier toe te voegen, dat gemaakt wordt van de wei, een restproduct dat overblijft na het maken van kaas, van de melk van onze Jersey koeien. Ja, wij zijn trots op dat wat wij samen, Keurslager Thijs van der Meer en Bakkerij Van der Werf, hebben bereikt." Een stukje ondernemen, is ook wel eens je hart volgen, aldus Otto-Jan, zo citeert hij de volgende woorden: "Het is onmogelijk, zei trots, het is riskant, zei ervaring, het is zinloos, zei verstand, geef het een kans, fluisterde het hart."
"Het afgelopen jaar is voor ons een fantastisch jaar geweest," aldus Vanessa van der Werf die samen met haar man Ype de derde generatie vormt in de bakkerij van de familie Van der Werf. "Door de corona lijkt het wel of de inwoners van Workum én van buiten Workum ons, als lokale ondernemers, willen ondersteunen. Maar we ondersteunen elkaar als ondernemers óók. Meer en meer zie je dat klanten iets kopen om weg te geven, zowel in onze winkel in de Begine als in de winkel op het Dwarsnoard, waar het hart van de zaak, de bakkerij, ligt. Binnenkort breiden wij onze winkel in de Begine uit met een sinaasappelmachine, zodat wij verse jus d' orange kunnen verkopen. Ook gaan wij aan ons buitenterras, nu de terrassen weer open mogen, meer aandacht besteden. Daarnaast gaan wij binnenkort van start met vers belegde broodjes met vlees van Keurslager Thijs van der Meer en kaas van de Biologische Kaasmakerij de Nylander. Kortom, beleef het in Versmarkt de 3 Ambachten!"
Versmarkt de 3 Ambachten is het afgelopen jaar een begrip geworden in Workum en zijn omgeving, waarvoor alle lof voor de ondernemers en de medewerkers. Samen staan zij garant voor een prachtig bedrijf met liefde en aandacht voor de ambachtelijke, (h)eerlijke producten. Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|