21 - 09 - 2018 - Rookworst Thijs van der Meer pakt goud
Rookworst Thijs van der Meer pakt goud
Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 5 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan keurslager Thijs van der Meer uit Workum zeggen dat hij en zijn mensen het predicaat'goud' hebben gekregen!
Elk jaar weer steekt keurslager Thijs van der Meer veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury."We hebben onze eerste portie rookworsten weer met de fijnste ingrediënten en de grootsle zorg gemaakt. Dat we nu met goud zijn bekroond is een bevestiging van onze goede inzet," vertelt keurslager Thijs.
Elk jaar gaat keurslager Thijs van der Meer voor de perfecte smaak en verbetert hij zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. "De grondstoffen worden met de grootste zorg uitgezocht, we gebruiken de fijnste kruiden en specerijen om de perfecte rookworst te maken. Vervolgens wordt de rookworst gerookt en gekookt," vertelt de gedreven ondernemer.
Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 17 tot en met 22 sep tember (deze week dus) de tweede rookworst voor de halve prijs! "Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend."
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vak- jury de rookworsten 'blind' beoordeelt op samenstelling, bitesmaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|