03 - 06 - 2018 - Nieuwe horecagelegenheid
Nieuwe horecagelegenheid Noard Workum
Bezoek aan 'Fresco' moeite waard
lneke Mulder-Grasman
Bij het ter perse gaan van deze editie van het weekblad Friso is het warm, zeer warm. Volgens onze weerman Piet Paulusma te warm voor de tijd van het jaar. Het strand, de terrassen en de ijsverkopers doen goede zaken en dat is mooi, zeker als je net je eigen ijssalon annex restaurant 'Fresco' aan het Noard 13 en 15 hebt geopend.
Nadat de familie De Jong de horecazaak aan het Noard in Workum onder de naam 'de Petiele' had verkocht, ging het pand, na een grote interne verbouwing, verder onder de naam 'Jopies Húskeamer'. In 2017 kwam er, met een nieuwe uitbater, een nieuwe naam op de gevel te staan. Jo- pies Húskeamer' verdween uit het stadsbeeld van Workum en maakte plaats voor de 'Zoete Zoen', een horecagelegenheid met als 'speerpunten 'ijs en pannenkoeken. De uitbaters in dezen, die nog een restaurant en een bed & breakfast in Rijs bestieren, merkten dat ze hun derde horecazaak niet die aandacht konden geven die het bedrijf verdiende. Na slecht één seizoen sloot de 'Zoete Zoen' de deuren. Voor Yvonne Selles, woonachtig in Workum, dé kans om deze gesloten deur te openen.
 |
Yvonne Selles, is dus het nieuwe gezicht van wat eens, lang geleden, 'de Petiele' was. Samen met haar medewerksters hoopt zij haar 'eigen' bedrijf goed op te kaart te zetten en de loop er weer in te brengen. Door het wisselen van eigenaren, in korte tijd, is bij deze prachtige zaak 'de loop' wat verdwenen. Aan Yvonne de taak om er een bloeiende zaak van te maken en dat gaat haar zeker lukken, want werken in de horeca is haar niet vreemd. Op een warme zaterdagmiddag word ik, uw verslaggeefster in dezen, bijzonder hartelijk ontvangen in 'Fresco'. De ijssalon heeft, door de hoge temperaturen, aan klanten geen gebrek. En dat is niet zo gek, want het ijs is superlekker en dan spreek ik uit ervaring! Naast de ijssalon, waarvan het ijs zo puur mogelijk is, dus zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, zit het restaurant. Ook in het restaurant voelt u zich als gast thuis. De zaak biedt tal van mogelijkheden. Zo kunt u er terecht voor koffie of thee, geschonken in een kopje uit de pottenbakkerij van Koch, maar ook voor een lunch of diner en uiteraard voor pannenkoeken. Elk gerecht is met zorg bereid waarbij het biologische aspect hoog in het vaandel van Yvonne staat. "De dieren moeten, voordat hun vlees op het bord van mijn gasten ligt, een goed leven hebben gehad," aldus Yvonne. Kortom: heerlijke producten voor eerlijke prijzen.
Yvonne geeft aan dat 'Fresco', een Italiaanse naam die is bedacht door haar dochter en die staat voor 'vers', in de zomermaanden elke dag geopend is. Ook wil Yvonne dagelijks, zoals een goede gastvrouw betaamt, in haar zaak aanwezig zijn en dat zal zeer zeker zij n vruchten afwerpen.
En ook in de wintermaanden wil Yvonne de loop in haar zaak houden. De achter in het pand gelegen grote zaal wil zij zeker niet onbenut laten.
Workum mag er trots op zijn dat er in het hart van de stad zaken tot bloei komen!
Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|