24 - 09 - 2015 - Wall of love
 Wethouder Mirjam Bakker die net de officiële handeling heeft verricht
In de eeuwenoude Tillefonnesteeg (ingang Merk) - het begin/eind van het kerkpad door de landerijen - is een deel van de oude afscheiding hersteld en zijn de niet vergane oude planken met de ingekerfde namen van jonge geliefden, weer op die schutting aangebracht.
De gemeente Súd West Fryslân heeft daar daadwerkelijk aan bijgedragen.
Afgelopen vrijdagmiddag heeft wethouder van o.a. cultuur, mevrouw Mirjam Bakker, bij die herstelde afscheiding een kleine officiële handeling verricht.
Jaring van der Veen, voorzitter heette de aanwezigen welkom en memoreerde dat het hout, wat gebruikt werd voor de afscheiding, afkomstig was uit de bossen van Gaasterland.
Stichting Stasdsherstel is er zeer mee ingenomen dat de gemeente heeft getoond actief betrokken te willen zijn bij datgene wat de Stichting Stadsherstel voor ogen staat: bewaren of op een verantwoorde manier herstellen van historisch erfgoed.
Na een korte toespraak onthulde Mirjam Bakker, door de Workumer vlag te verwijderen, een plaquette met de volgende tekst:
Wegering en ûnmacht
“toe mar, it kin wol” sei ik
Do, (sawat net te hearen) “nee, net no”
Wylst myn koarre op ‘e tegels ketste en dyn leste “nee, net no” ferwaaide,
Stie, farsk snijd yn it sket, de pylk en ’t hert ivich tusken ús inisjalen.
Fyftich…hundert…túzend oaren sil’ hjir fine wat der nea wie…
…leafde Henk de Boer
Na de onthulling gaf Henk de Boer een toelichting op zijn treffende tekst. Dit betekende ook het einde van deze kleine officiële handeling. En zo is de 'wall of love' weer in oude luister hersteld. Zoals het gedicht al vertelt zijn er de initialen, de harten en de pijl te zien die herinneren aan veel jonge liefdes, al dan niet in de knop gebroken... Een aanwezige maakte een opmerking over de 'holle beam' die helaas niet meer aanwezig is. Vroeger werd verteld dat uit die boom de kinderen kwamen... Het is de moeite waard eens even stil te staan bij dit 'monument' in de Tillefonnestege. Een geweldig initiatief van de Stichting Stadsherstel. Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|