27 - 02 - 2015 - Eindeloos genieten bij de Wereldwinkel
Eindeloos genieten bij de Wereldwinkel
Wereldwinkel Workum verkoopt producten met daarachter een verhaal. Een verhaal over het ontstaan van het product de producent en de organisatie. Fair Trade Original levert via eerlijke handel met de handelspartners in Afrika, Azië en Latijns Amerika een positieve bijdrage aan de bestrijding van armoede. Met hun handelspartners bouwen zij aan een rendabele en duurzame handelsrelatie met respect voor ieders zelfstandigheid en eigenwaarde. Koffieboeren in Latijns Amerika, theeplukkers in Afrika, rijstboeren in Thailand enz., dit zijn de mensen waar de handel om draait, hun kansen, hun toekomst. Het is dan ook eindeloos genieten om een (h)eerlijk gerecht, bestaande uit wereldse producten, klaar te maken. Het volgende recept heeft u dan ook in een handomdraai gemaakt:
Noedels met zalmspiesjes enTeriyaki-groenten (4 pers.)
De Tibetaanse Noedels bevatten als hoofdbestanddeel tarwe, afkomstig van een 15-tal boeren rond Kaithal in India, Zij maken deel uit van een groep van 335 boeren die ook Fairtrade gecertificeerde rijst produceren en worden begeleid door de ontwikkelingsorganisatie Agrocel. De woksaus Teriyaki is een product wat door KRS Spicy Food in Thailand wordt geproduceerd. Teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan, maar het recept ging de wereld over en veroverde de harten van de Thai. Zij pasten het recept aan tot een eigen heerlijke saus bestaande uit o.a. eerlijke sojabonen, chilipepers en rietsuiker.
Ingrediënten: ca. 400 gr. Wortel geschrapt ca.2 stengels bleekselderij, 1 prei schoongemaakt en in stukken van ca. 4 cm., 1 el. olie, 4 zalmhaasjes in blokjes,1 el. sesamzaadjes en uit de Wereldwinkel 1 fl. woksaus Teriyaki en 1 pak Tibetaanse noedels.
Bereidingswijze:
Snijd de wortel, de bleekselderij en de prei in gelijke repen. Verhit de olie in een pan en voeg de wortel en de bleekselderij toe. Bak enkele minuten op laag vuur en voeg dan de woksaus en de prei toe. Stoof de groenten in ca. 10-15 minuten beetgaar. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Haal de groenten uit de pan en houd ze warm. Voeg de gekookte noedels bij de achtergebleven saus in de pan. Bestrijk de zalm met olie enbreng op smaak met zout en peper. Rijg de zalmblokjes aan acht satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de spiesjes ca. 2 minuten, keer om en bak nog ca. 2 minuten (de zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn). Serveer de noedels; de groenten en de zalmspiesjes op een bord en garneer ze met de sesamzaadjes. Eet Smakelijk en Geniet Eindeloos.
Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|