23 - 01 - 2015 - Duurzaamheid en social return
Duurzaamheid en social return bij onderhoud installaties Súdwest-Fryslân
Gemeente Súdwest-Fryslân zet duurzaamheid en social return centraal bij het onderhoud van installaties in gemeentelijke gebouwen. Wethouder Durk Stoker en Bert Haan, directeur Strukton Worksphere regio Noordoost hebben woensdag 21 januari daarvoor een nieuw onderhoudscontract getekend.
De gemeente had nog verschillende onderhoudscontracten bij meerdere partijen. Het adviesbureau HIJ5 Regiepartners heeft de gemeente geholpen bij het formuleren van het nieuwe innovatie contract en de Europese aanbesteding. “Het grote voordeel van dit nieuwe contract is de toegevoegde waarde die een specialistisch bedrijf als Strukton Worksphere ons kan bieden. Ze doen niet alleen onderhoud, maar leveren ons ook dienstverlening op het gebied van beheer, advisering en managementinformatie. Dankzij hun kennis over beheer en onderhoud van installaties, kunnen we verwachten dat ze met ons mee denken”, zegt wethouder Stoker.
Duurzaamheid, kwaliteit en social return hebben een belangrijke rol gespeeld in het aanbestedingstraject. Súdwest-Fryslân neemt haar voorbeeldfunctie bij de uitvoering van maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus. In de duurzaamheidsvisie van de gemeente staat de mens centraal. “Naast de harde kant hebben we ook gekeken naar het menselijke aspect van dit contract” licht wethouder Stoker toe. Strukton Worksphere moet tijdens de uitvoering van dit contract werkzoekenden met een Wwb-uitkering of jongeren met een uitkering via Wet Wij een volledige baan bieden. Maar ook zorgen voor voldoende begeleiding en passende scholing.
Daarnaast heeft Strukton Worksphere de taak minstens 5% te besparen op het energieverbruik met de bestaande installaties. Zonder dat de gemeente hierin extra investeert. Het bedrijf zal haar deskundigheid in duurzame energiebesparende maatregelen inzetten om dit te behalen.
Bert Haan , directeur Strukton Worksphere regio Noordoost: “Wij zijn verheugd te kunnen bijdragen aan de doelstellingen van Súdwest-Fryslân als duurzame gemeente. We doen het beheer en onderhoud van de gebouwen vanuit een volledig perspectief. Hierbij denken wij in levensduur. We wegen we de materiaalkeuze zorgvuldig af ten opzichte van de hele levenscyclus en de gezamenlijke kosten. Zo worden de gebouwen energiezuiniger en comfortabeler, tegen lagere kosten. De winst zit ook in energiebesparing, in minder CO2-uitstoot, in stijging van de productiviteit, in verhogen van de waarde van het vastgoed en in samen verantwoordelijkheid nemen en dragen in comfort en gezondheid.”
<< Terug
|