10 - 09 - 2014 - Samen eten in de Begine
Winkelstraat de Begine in Workum staat dit jaar in het teken van “bestuiving”. Van bijen en andere bestuivers in de lente, gingen we in de zomer naar de bloem (Flower Power) en nu, in de herfst, zijn we aanbeland bij de oogst. Want, een ieder die de rekensom maakt, weet: bij+bloem=oogst! De bijen en overige bestuivers hebben hard gewerkt, zij kunnen met vakantie...en wij aan tafel.
Op vrijdag 19 september is er tijdens het straatevenementje “De Herfst Mag Begine!” een maaltijd in de straat: u kunt er ook 'bij' schuiven! We beginnen om 18.00 met de feestelijke opening van een insektenhotel, Hotel BIJ de Begine, waar de bestuivers dit najaar uit kunnen rusten. Een stadsimker zal meer vertellen over het hotel en zal toelichten waarom de tafel vol herfstgerechten zonder de bij en zijn vrienden maar weinig keuze zou bieden. Daarna peuzelen we met z'n allen de “oogst” op en zetten we de feestelijke sfeer voort. Vooraf kan een placemat worden gemaakt bij de bibliotheek.
Toegang tot de maaltijd is een zelf meegebracht gerecht! Dit is op basis van een concept genaamd “potluck”, potgeluk dus. Een ieder neemt iets mee, te eten en te drinken, dit wordt op een grote tafel gezet en samen gedeeld. Ook je eigen serviesgoed neem je mee. Na heerlijk gesmikkel nog wat naborrelen en dan vertrekken we allen weer de herfstachtige avond (of nacht) in.
U kunt zich opgeven bij In Dué Mode, Gezond Gemak of de Wereldwinkel. Voor meer informatie over de maaltijd zie hieronder.
Het evenementje is bestoven door Studio Humbel en mede mogelijk gemaakt door Begine ondernemers Smederij de Begine Smidte, Bibliotheek Workum, de Wereldwinkel, Bloemsierkunst Groen, de Tùnwinkel, Gezond Gemak, In Dué Mode, Atelier Galerie Begine 10, en Pottenbakkerij Kunst.
De Herfstmaaltijd, hoe werkt het?
- Toegang is een zelf meegebracht gerecht en iets te drinken. Je kunt het meebrengen in een pan, schaal of anderszijds. Neem wel iets meer mee dan genoeg is voor jezelf dat deelt makkelijker!
- Dit zetten we op een grote tafel en delen we met iedereen
- We vragen aandacht voor de oogst die door bestuiving is ontstaan dus het is leuk als je iets meeneemt wat bestaat uit produkten die van insektenbestuiving afhankelijk zijn om te groeien! En natuurlijk als je iets maakt wat past bij de herfst.
- Neem ook je eigen serviesgoed mee
- Geen soep en desserts, daar zorgen wij voor
- En dan: lekker ite!
<< Terug
|