30 - 01 - 2014 - Eet koolhydraatarm'
Bij de Workshop Koolhydraatarm gaan we geen tijd verdoen met koken, maar we gaan proeven. Het middelpunt is het gerecht en er omheen hebben we het over de recepten, de bereidingen, combinaties en natuurlijk proeven. Volg jij een eiwitrijk dieet of een proteïne dieet? Of ben je bezig met een koolhydraatarm dieet? Of wil je misschien gewoon op een andere manier leren koken, zonder te veel koolhydraten en vetten? Dan is deze workshop iets voor jou!
Tegenwoordig is het weglaten van koolhydraten in het dagelijkse leven erg populair aan het worden. Maar wat zijn koolhydraten nu eigenlijk precies? Koolhydraten zijn de brandstof, dus de energieleverancier, van je lichaam. Als je te veel koolhydraten op een dag binnen krijgt, kan je lichaam deze niet meer verbranden en slaat het lichaam de koolhydraten op en dus kom je aan. Als je nu een groot gedeelte van die koolhydraten schrapt uit je menu, moet het lichaam overschakelen op een andere energieleverancier, namelijk de opgeslagen vetten! Daardoor ga je afvallen! En het is ook nog cholesterolverlagend en goed voor de stofwisseling.
Tijdens de workshop leer je de volgende zaken. Wat zijn koolhydraten en waar zitten ze in? Waarom zijn eiwitten zo'n belangrijke bouwstof Hoe kun je lekker en koolhydraatarm koken? Verder wordt ook aandacht besteed aan de vragen hoe je thuis en op het werk slank kunt lunchen zonder koolhydraten. Je krijgt tips voor smakelijke gerechten voor het hele gezin. Je kunt onze favoriete gerechten en 'slanke' hapjes proeven en natuurlijk krijg je de recepten mee naar huis.
Iedereen is welkom op maandag 10 februari of dinsdag 11 februari van 09.30 uur tot 11.00 uur of van 19.30 uur tot 21.00 uur. Aanmelden bij Feikjen Bongers via 06-25237337 of 0515-541374 of via feikjen@seburch.nl. De kosten bedragen € 15 per persoon. Bron: Workumer Krant Friso
<< Terug
|