HOME FOTO'S INFORMATIEF BRIJBEK LINKS CONTACT
Choose your language:      nederlands   deutsch   English   Francais nieuws agenda activiteiten

Archief:

2021
  • 15 juli
  • Onrust op Camping It Soal in Workum
  • 'Onze' skûtsjes klaar voor IFKS
  • Een nieuw vlaggenschip
  • Glasvezelstation wordt verplaatst
    >> meer

    2020
  • Muzikant
  • Fyftich jier lyn 31 december
  • Raad denkt goed om kinderen in armoede
  • Op de weegschaal van de tijd
  • Bepaald geen hamerstukken
    >> meer

    2019
  • Geweldig entertainment
  • Noard 74
  • Plaatselijk Belang
  • Verkiezing
  • 'Fyts 'm it nije jier yn!'
    >> meer

    2018
  • Fyftich jier lyn
  • Voetbalcafé een succes
  • Nieuwjaarsconcert Crescendo
  • Bibliotheek
  • Tarief liggelden aangepast
    >> meer

    2017
  • Rebus
  • 21 december 1967
  • Beoogd college
  • Duurzaamheid
  • Kunstbezit Súdwest-Fryslân
    >> meer

    2016
  • Life is Beautiful
  • Fyftich jier lyn
  • Wat sille we no beleve?!!
  • 3 januari Nieuwjaarsborrel Workum
  • Workum van Vroeger en Nu
    >> meer

    2015
  • Carbidschieten op de Stedspolle
  • Fiiftich jier lyn
  • Workum van Vroeger en Nu
  • Kwart miljoen voor Culturele Hoofdstad
  • Album Cor Hunia
    >> meer

    2014
  • Carbid schieten
  • Extra raadsvergadering over lijnopstel
  • Een gezond 2015
  • ‘Nieuwe woorden bij een oud verhaal’
  • Album Cor Hunia
    >> meer

    2013
  • Album Cor Hunia
  • Ernst Langhout en Johan Keus gast op n
  • Opbrengst Serious Request in Workum
  • Nieuwjaarsgroet
  • Workum van Vroeger en Nu
    >> meer

    2012
  • Rock en loll
  • Carbid schieten
  • Veel strijd bij het Ypie van der Werf
  • Loopgroep Workum zoekt trainer!
  • Workumse kunstenaars in Galerie De Ver
    >> meer

    2011
  • Rock en loll 2012
  • Een nieuwe Brijbek
  • Kerstnachtdienst
  • Skil en Nonnestrjitte
  • Brandweer rukt uit voor schoorsteenbra
    >> meer

    2010
  • Rock en Loll 2010
  • Vereniging van de maand
  • workum.nl agendabureau van Workum
  • Ypie van der Werf toernooi
  • Rock en Loll in voorbereiding
    >> meer

    2009
  • Rock en/of Loll
  • Wie maakt de mooiste winterfoto van Wo
  • Album Willem Twijnstra 13c en 14a
  • Nij Marienacker
  • Album Willem Twijnstra
    >> meer

    2008
  • Informatiebijeenkomst en condoleancere
  • Bijeenkomst in Workum druk bezocht
  • Vogelshow
  • FISKKOPPEN
  • Gasexplosie Buterikkers
    >> meer

    2007
  • Slotavond Workum 1100
  • Slot Workum 1100
  • Opening HIP
  • WINTER IN ZWEMBAD DE ROLPEAL
  • Slotavond Workum 1100 jaar
    >> meer

  • 18 - 12 - 2013 - Nieuwe Uitbaters ‘Húskeamer’

    Ineke Mulder-Grasman

    Een warm welkom valt mij ten deel als ik binnenstap in Jopie's Húskeamer, tegenover het Jopie Huisman Museum aan het Noard in Workum. Tafels zijn mooi gedekt en gehuld in kerst­sfeer. Kerstmuziek, zacht op de achtergrond, geeft mij het gevoel thuis te zijn. Gastheer Harmen Stremler, één van de twee nieu­we gezichten in Jopie's Húskeamer, ontvangt mij hartelijk en geeft mij zeer zeker het gevoel welkom te zijn. Na een rondlei­ding door de zaak, met in de ach­terzaal een prachtig uitzicht over de landerijen en de Tillefonne, is het tijd om nader kennis te maken met mijn gastheer Harmen Stremler en zijn partner, mede­vennoot Douwe Bokma .

    Terug in de tijd zullen velen voor zover mij bekend Jopie's Húskeamer kennen als de Petiele van Andries en Tjitske de Jong. Een muur van groen glas was de scheiding tussen de snackbar en het restaurantgedeelte. Andries en Tjitske werden vervolgens opgevolgd door Anne van der Leij die daarna het stokje over­gaf aan Rudy Kemker. Wat volg­de was een grote verbouwing. De snackbar werd bij het restaurant getrokken, waardoor het restau­rant een open karakter kreeg. De verhoogde opstap om het restau­rant te betreden kwam hiermee te vervallen. Het restaurantge­deelte kreeg zo meer mogelijk­heden om de gasten van dienst te zijn. Met een ruime open entree was de weg voor het nuttigen van een kopje koffie of een lunch geëffend. De naastgelegen wo­ning werd opgebouwd tot brood­jeszaak annex snackbar.

    Het is 15 november 2013 als Har­men Stremler en Douwe Bokma zich de nieuwe uitbaters mogen noemen van Jopie's Húskeamer. Zij nemen het stokje over van Rudy Kemker, die na het overlij­den van zijn partner te kennen heeft gegeven er meer te willen zijn voor zijn nog jonge kinde­ren. Harmen, die al eens eerder op zoek is geweest naar een ei­gen bedrijf, vond samen met zijn partner Douwe hier in Jopie's Húskeamer de juiste plaats waar hij met al zijn vakmanschap, van gastheer tot kok, van wijnkenner tot meester biertapper, terecht kan.

    Het voelde direct goed, aldus Harmen, die als kind al regelmatig bij zijn moeder in de keuken te vinden was. Hier valt alles op zijn plek. Samen hopen zij een zaak te kunnen opbouwen waar een ieder welkom is en zich welkom voelt. Bruiloften, familiediners, een lunch of gewoon voor een kopje koffie is men meer dan welkom. Na de feestdagen, die overigens al aardig vol beginnen te lopen met reserveringen, zal de zaak qua inrichting en kleur een metamorfose ondergaan, zodat het geheel een eigen karakter, passend bij Harmen en Douwe, krijgt.

    De broodjeszaak/snackbar gaat eveneens mee in de metamorfose en gaat vervolgens verder onder de nieuwe naam Cafetaria-IJssaIon Wolkom. Op de gevel prijkt dan straks de naam Wolkom Jopie's Húskeamer. Een naam, zeker met bekendheid, waarmee Harmen en Douwe zich willen profileren, maar zich er zeker niet met kop en schouders bovenuit willen werken. Ons bedrijf moet voor iedereen toegankelijk zijn, wij willen ons specialiseren in, met name, streekproducten van bedrijven in en rondom Workum.

    Daarnaast willen wij ons richten op seizoengebonden producten, denk hierbij aan bijvoorbeeld wild of verse vis uit het IJsselmeer Wij werken uitsluitend met dagverse producten op onze menukaart, die overigens vier keer per jaar vernieuwd zal worden. Daarnaast zijn wij natuurlijk trots op ús Fryslân, wat wij laten terugkomen in onze menukaart. Zo kan men bij ons terecht voor een kievitsei, dat zal bestaan uit drie bollen ijs naar keuze met slagroom, aldus de heren, die superenthousiast zijn.

    Samen gaan ze er helemaal voor. Zij worden bijgestaan door een vast team van medewerkers, onder wie chef-kok Sander Vink en gastvrouw Linet Selles.

    Na de metamorfose volgt er medio maart 2014 een heropening en uiteraard doen wij daar in deze krant verslag van. Rest mij nu nog het ondernemerspaar veel succes te wensen voor nu en in de toekomst!
    Bron: Workumer Krant Friso

     

     



    << Terug
    Touristinfo

    Hunia's Drukkerij    Roelof Fopma    
    Bouma kraanverhuur    Organische meststoffen Culterra    
    Thijs van der Meer Slagerij    Makelaardij P.J. de Jong    
    Fasion by Fre    Natuurvol Tuinen / Arjan Jenema    
    link naar groenbloem    Tapijthal Workum    
    NEDCAD    Touwspecialist    
    Workumer Jachtservice