21 - 03 - 2013 - Bakkerij Van der Werf denkt aan lagere cholesterol
Bakkerij Van der Werf denkt aan lagere cholesterol
Bakkerij Van der Werf in Workum heeft een nieuw, lekker Licht meergranenbrood in het assortiment, genaamd Liv. Maar dit brood is meer dan alleen lekker. Liv is namelijk cholesterolverlagend omdat het speciale haverzemelen bevat.
Het geheim zit in de beta-glucanen: in water oplosbare havervezels. Onderzoek heeft aangetoond dat deze havervezels een cholesterol verlagend effect hebben. Deze gezondheidsclaim is wetenschappelijk onderbouwd en door de Europese Unie goedgekeurd.
Het cholesterolverlagende effect wordt verkregen bij een in-name van 3 gram beta-glucanen per dag. Twee Liv boterhammen bevatten 1 gram beta-glucanen. Met zes boterhammen per dag zit je dus precies op de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt. Bron: Workumer Krant Friso
<< Terug
|