04 - 10 - 2017 - Rookworst Thijs van der Meer haalt goud
Rookworst Thijs van der Meer haalt goud
De landelijke Keurslager Rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworst op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke worst van Keurslager Thijs van der Meer uit Workum van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Van der Meer werd met goud - het hoogst haalbare - bekroond.
Elk jaar weer steekt onze stadgenoot Thijs van der Meer veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. "Als er een worstenkeuring aan zit te komen zijn we toch altijd weer in spanning aan het wachten wat een vakjury ervan vindt. Als je dan zo'n goed resultaat haalt ben je natuurlijk ontzettend trots," vertelt Keurslager Thijs. "Onze rookworsten worden ge maakt van Friberne varkensvlees. Dit varken wordt gefokt op de Gaasterlandse varkensstal van John Lorist in Hemelum. Het vlees heeft al een goede smaak van zichzelf , met een paar toevoegingen van ons er bij kom je tot een topresultaat!" vertelt de enthousiaste ondernemer.
Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 9 tot en met 14 oktober de tweede rookworst gratisl Het seizoen is daarmee, wat de temperatuur dan ook mag zijn, officieel geopend verklaard door Keurslager Thijs van der Meer. De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten 'blind' beoordeelt op de juiste 'bite', kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.
Bron: workumer krant FRISO
<< Terug
|